maandag 29 september 2008

Simyo en mijn Simvalley Mobile Smartphone XP-25


Ik was oorspronkelijk van plan om een Iphone 3G te kopen, maar het hoge bedrag schrok me wat af... tot mijn blik in een Duits tijdschrift viel op een Simvalley Mobile Smartphone XP-25. Dit is een Windows Mobile Professional 6.1 toestel voor de prijs van 150 euro. HONDERDVIJFTIG euro voor een gsm toestel met touch screen! Ongelofelijk!

Via Ebay heb ik een exemplaar besteld en een week later ook ontvangen. Ik had vroeger al eens een Windows Smartphone (versie 2003) en echt veel verschil zit er niet tussen die versie en de nieuwe 6.1.

Omdat ik het toestel ook wil gebruiken om af en toe mee te internetten ben ik voor het eerst in ik geloof 15 jaar afgestapt van Proximus en ben ik nu een pre-paid Simyo klant. Sinds kort kan je via Simyo ook internetten en MMS'sen via GPRS (vroeger was dit niet mogelijk) maar ik had de grootste moeite om alles geconfigureerd te krijgen op mijn WM6.1 toestel - vooral omdat de menu's die gaan over de connectiviteit niet echt logisch zijn.

Na uren en uren testen en vloeken heb ik hier de oplossing voor al wie ook zin heeft om aan het experimenteren te gaan met dit toestel in combinatie met Simyo.
 • Kies Start
 • Kies Settings
 • Kies tab Connections
 • Kies Connections
 • Kies Advanced
 • Kies Select networks
 • Kies New voor programs that automatically connect to internet
 • Kies als naam Simyo internet
 • Kies tabblad Modem
 • Kies New
 • Kies Simyo internet als naam
 • Kies Cellular Line (GPRS)
 • Kies Next
 • Kies web.be als Access point name
 • Kies Next
 • Kies web als user name en web als password
 • Kies Finish
 • Kies Ok
 • Kies New voor Programs that automatically connect to internet
 • Kies Simyo mms als naam
 • Kies tabblad Modem
 • Kies New
 • Kies Simyo mms als naam
 • Kies Cellular Line (GPRS)
 • Kies Next
 • Kies mms.be als Access point name
 • Kies Next
 • Kies mms als user name en mms als password
 • Kies Finish
 • Kies Ok
 • Kies 'Simyo internet' voor Programs that automatically connect to internet
 • Keer terug naar het startscherm
 • Kies Start
 • Kies Messaging
 • Kies MMS
 • Kies Menu
 • Kies Options
 • Kies MMS
 • Kies de tab Servers
 • Kies New
 • Bij Server name voer je Simyo mms is
 • Bij Gateway voer je 217.72.235.1 in
 • Bij Port number voer je 8080 in
 • Bij Server address voer je http://mmsc.be/ in
 • Kies Connect via Simyo mms
 • Kies OK
 • Keer terug naar het startscherm
 • Verstuur als test een MMS naar je eigen nummer

Hiermee werkte alles, maar ik kreeg geen notificatie bij aankomst van een MMS. Verdorie! Op puur geluk CeRegEditor gebruikt en wat gezocht in de settings van ArcSoft MMS (het programma dat WM gebruikt om MMSsen te versturen en ontvangen). Daar bleek ergens een poortnummer gebruikt te worden dat niet overeenstemde met de settings van Simyo. Daarom de volgende stap:

 • Gebruik CeRegEditor en wijzig de sleutelHKLM/Software/Arcsoft/ArcSoft MMS AU/mm1/WAP1DefaultPort. Standaard staat er 9201, dit moet 8080 worden.

En last but not least: doe een hard reset. Een soft reset is niet genoeg (ontdekte ik na urenlang geknoei...).

Veel succes!

1 opmerking:

Anoniem zei

Misschien een gekke vraag maar mijn oog viel ook net op die gsm. Mag ik vragen of je het toestel in het nederlands hebt en waar je het juist gekocht hebt?

Alvast bedankt

Mail je dit naar duhgeniepigelosbol[at]gmail.com