maandag 6 april 2009

Mijn eerste HD camcorder


Binnenkort vertrek ik op reis naar de States, en ik was hiervoor al een tijdje aan het uitkijken naar een low budget camera die in HD kan opnemen. De meeste goedkope modellen (ook van Sony!) kregen slechte reviews. Deze week stond er echter een 'no-name' aanbieding in de Makro. Een '1080P' camera voor 199 euro. Na wat zoeken bleek het te gaan om een q-media QDVH-596-B. Dat is net hetzelfde model als de Chinavision HD D10, de DXG-596 of de Praktica DVC 5.4 FHD. In Brussel was hij niet meer, dus uiteindelijk ben ik hem in Antwerpen gaan halen. De camera zelf is heel robuust, maar het eindresultaat heb ik nog niet objectief kunnen beoordelen. De kwaliteit met de bijgeleverde RGB kabels is crappy, en mijn Popcorn kan de MOV filmpjes van de camera blijkbaar niet zonder framedrops weergeven. To be continued!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Na een zoekfunctie op de camera kwam ik hier terecht, ik ben benieuwd naar je oordeel. Specs lijken goed maar kun je mij vertellen wat het maximale GB kaartje hij ondersteund en heb je al eens op een donkere locatie gefilmd?

Wim zei

Hij kan maximaal kaartjes van 8GB aan. In het donker filmen kan je vergeten, maar goed, dat is zo met elke CMOS. Er zit wel een lichtje op, maar dat helpt enkel als je een object van dichtbij filmt.

Anoniem zei

Ik heb er een 16GB kaartje inzitten. Dat werkt zonder problemen... WEl een class 6 kaartje nemen, anders kan je niet full HD filmen.