donderdag 3 januari 2013

Windows 8 en Android 4 op de WeTab

In een vorig bericht schreef ik over hoe je de beta versie van Windows 8 samen met Android 3 kon installeren op een WeTab. Nu Windows 8 officieel uit is, en er ook een nieuwe Android 4 versie is voor de WeTab, leek het mij een goed moment om m'n tablet te wissen en opnieuw te beginnen.

Voor wie het nog niet heeft gedaan, de WeTab moet eerst een ander BIOS krijgen. Ga naar http://linuxmirror.pherzog.net/wetab_community_downloads/ en download biosstick.zip. Download vervolgens Imagewriter vanop http://launchpad.net/win32-image-writer en gebruik dit programma om het IMG bestand uit de voorgaande ZIP op een USB stick te schrijven. Stop de USB stick in een USB poort, zet de WeTab aan en druk van zodra het blauwe lichtje brandt op de AAN knop en op de quickstart knop linksboven samen. Laat los van zodra je activiteit ziet op je stick. Je hebt wel een USB keyboard nodig om de update te doen. De instructies op het scherm zijn duidelijk. Na de installatie van de BIOS update krijg je bij een reboot nu twee knoppen: BBS (boot menu) en BIOS, welke met het touch screen zijn aan te klikken. Ga in de BIOS en zet de AHCI mode voor de SSD drive op actief.

Zoek vervolgens een PC met Windows 7, download de Windows 8 Upgrade Advisor vanop de site van Microsoft, koop Windows 8 via dit programma en laat de image van Windows 8 schrijven naar een lege USB stick. Start NIET vanaf een volledige versie of een OEM versie van Windows 8 die je in de winkel koopt. Je moet echt de upgrade versie downloaden.

Plaats de USB stick in de WeTab en start de setup. Wis alle partities tijdens het installeren. Windows 8 herkent alle hardware, ik heb verder niets extra geïnstalleerd.


Na de installatie van Windows 8 voeg je Android toe op de WeTab.

Het Android 4.0.3 pakket kun je vinden op http://www.imagenetz.de/fee3d9567/a403c.zip.html

Ontzip beide directories uit het ZIP bestand naar de C: drive van de WeTab.

Download EasyBCD vanop http://www.chip.de/downloads/EasyBCD_23603661.html en start het programma.

Kies "Add New Entry" - "NeoGrub" - "Install".

Kies links "Edit Boot Menu" en selecteer het default OS.

Geef "Neo Grub Bootloader" een nieuwe naam, bijvoorbeeld "Android 4".

Sluit EasyBCD.

Kopieer "menu.lst" uit de "grub" directory naar C:\NST.

Klaar is kees! Bij een volgende reboot krijg je nu een menu, waar je kunt kiezen tussen Windows 8 en Android 4. De keuze maak je door kort op de quickstart button te drukken. Lang drukken bevestigt je selectie. Verschijnt er een "Error 15", dan volstaat het om "menu.lst" in C:\NST aan te passen en boot(0,0) te vervangen door boot(0,1). Veel succes!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Top Wim, dank je.
Mag ik je vragen of je ook weet hoe je er alleen android op kan zetten??
Of waar ik een goeie instructie kan vinden om dit te doen?
Maar het werkt als een speer :D

Anoniem zei

Alleen upgrade werkt idd ook voor 8.1, heb alleen een probleem met resolutie. Deze staat op 1024x748 ipv de 1366x768 en is niet te wijzigen. Driver installeren?

oozcan22 zei

Je link werk niet kan je stuuren op nieuw