vrijdag 10 oktober 2008

Mijn nieuwe DAB radio


Sinds ik door het leven ga met mijn nieuwe Windows Smartphone in mijn broekzak, moet ik het stellen zonder radio tijdens mijn wandeltocht tussen de trein en mijn werk. Bijna drie weken heb ik gezocht naar een kleine, draagbare analoge radio, die het gemis kan opvangen. Vroeger gooiden ze die dingen in je nek, nu lijken ze van de aardbol verdwenen. Ja, scanradio's, die kan je nog vinden, maar ik zocht er eentje met presets.

Uiteindelijk ging ik via Ebay op zoek naar een digitale variant (die via het DAB protocol werkt) en kwam ik terecht bij een PSDAB2004 van Bush Digital. Een al wat ouder model dat voor de spotprijs van 40 euro (inclusief levering) werd aangeboden. Binnen de week arriveerde de levering uit Engeland. De radio valt groter uit dan verwacht, groter dan een pakje sigaretten, en ik had hem wellicht niet gekocht als ik dat wist. Maar goed, de radio zelf werkt prima, en ik luisterde vanochtend voor het eerst in digitale kwaliteit naar Donna.

Geen opmerkingen: